Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Άγιος Παντελεήμων : O Agios Pantelehmwn Twn A8hnwn Aygh : Σήμερα 27 ιουλίου η γιορτή του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού.

Άγιος Παντελεήμων : O Agios Pantelehmwn Twn A8hnwn Aygh : Σήμερα 27 ιουλίου η γιορτή του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού.. Τη μνήμη του αγίου παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 ιουλίου, η εκκλησία μας. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια, στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ. Στις 27 ιουλίου η βουλγάρικη ορθόδοξη εκκλησία, μαζί με τους 7 αγίους, τιμά τον άγιο παντελεήμονα από την νικομήδεια της. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια.

Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Τη μνήμη του αγίου παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 ιουλίου, η εκκλησία μας. Βρίσκεται στο κεντρικό τμήμα της πόλης, στη συνάντηση των οδών εγνατία και ιασωνίδου. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος και μητέρα του η ευβούλη. Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν ευβούλη, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα παντολέων.

13 Agios Pantelehmwn Ideas Eikones 8rhskeia Pisth
13 Agios Pantelehmwn Ideas Eikones 8rhskeia Pisth from i.pinimg.com
Το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του ήταν παντολέων. Προέκυψε λοιπόν η ανάγκη οικοδομήσεως νέου ναού. Σήμερα 27 ιουλίου η γιορτή του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού. Ο άγιος παντελεήμων, είναι ένας από τους πολύ γνωστούς αγίους για τις θαυματουργικές θεραπείες ασθενών, που έπασχαν ακόμη και από ανίατες ασθένειες. Τη μνήμη του αγίου παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 ιουλίου, η εκκλησία μας. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του σήμερα 27 ιουλίου έκανα το εμβόλιο γιατί ήθελα να περάσω το μήνυμα του κοινού καλού, το ίδιο θα έκανε και η γυναίκα μου λέει ο σύζυγος της γλυκερίας Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος και μητέρα του η ευβούλη.

Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν.

Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Το 1959 με βασιλικό διάταγμα αναγνωρίστηκε, το έως. Το όνομα που του έδωσαν οι γονείς του ήταν παντολέων. Σήμερα 27 ιουλίου η γιορτή του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού. 1988 (12η συνεδρίαση) ο ναός του αγίου παντελεήμονος είναι παλαιό καθολικό βυζαντινής μονής της θεσσαλονίκης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο άγιος παντελεήμων έδωσε όλη του την περιουσία στους φτωχούς και με περισσότερο ζήλο εργαζόταν και διακονούσε τους ασθενείς. Ο άγιος παντελεήμων, είναι ένας από τους πολύ γνωστούς αγίους για τις θαυματουργικές θεραπείες ασθενών, που έπασχαν ακόμη και από ανίατες ασθένειες. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Στους συνδέσμους στο πάνω μέρος θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες: Ο άγιος παντελεήμων (παντελέων το πρότερον όνομα) καταγόταν από τη νικομήδεια της μικράς ασίας και έζησε στα χρόνια του μαξιμι Το πρότερό του όνομα ήταν παντολέων και προερχόταν από εύπορη οικογένεια της πόλης. Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης ενώ η μητέρα του ήταν χριστιανή.

Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν. Στους συνδέσμους στο πάνω μέρος θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες: Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Σήμερα 27 ιουλίου η γιορτή του μεγαλομάρτυρα και ιαματικού. Τη μνήμη του αγίου παντελεήμονος τιμά σήμερα, 27 ιουλίου, η εκκλησία μας.

Agios Pantelehmwn Agiografies Ekklhsiastika Eidh Byzantines Eikones Lianikh Xondrikh
Agios Pantelehmwn Agiografies Ekklhsiastika Eidh Byzantines Eikones Lianikh Xondrikh from www.eikonia.gr
Posted by saintpanteleimonchania on 1 αυγούστου 2016 in ανακοινώσεις. Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν ευβούλη, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα παντολέων. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά ασία. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Σήμερα, 27 ιουλίου, εορτάζει ο άγιος παντελεήμων, ο χριστιανός μικρασιάτης μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός.

Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος, ο οποίος ήταν εθνικός και μετά τις νουθεσίες του γιου του έγινε χριστιανός.

Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν ευβούλη, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα παντολέων. 1988 (12η συνεδρίαση) ο ναός του αγίου παντελεήμονος είναι παλαιό καθολικό βυζαντινής μονής της θεσσαλονίκης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Ο άγιος παντελεήμων τους εξηνάγκασε να εκτελέσουν την απόφασιν του τυράννου. Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν. Ήταν γιατρός αλλά θεράπευε θαυματουργικά χωρίς αμοιβή. Το 1959 με βασιλικό διάταγμα αναγνωρίστηκε, το έως. Το πρότερό του όνομα ήταν παντολέων και προερχόταν από εύπορη οικογένεια της πόλης. Ο άγιος παντελεήμων, είναι ένας από τους πολύ γνωστούς αγίους για τις θαυματουργικές θεραπείες ασθενών, που έπασχαν ακόμη και από ανίατες ασθένειες. Στους συνδέσμους στο πάνω μέρος θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες: Σήμερα, 27 ιουλίου, εορτάζει ο άγιος παντελεήμων, ο χριστιανός μικρασιάτης μεγαλομάρτυς της ορθόδοξης εκκλησίας, που έδρασε στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια, στα τέλη του 3ου αιώνα μ.χ. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε περί τα μέσα του 3ου αιώνα στη νικομήδεια της βιθυνίας, στη μικρά ασία.

Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος και μητέρα του η ευβούλη. Στις 27 ιουλίου η βουλγάρικη ορθόδοξη εκκλησία, μαζί με τους 7 αγίους, τιμά τον άγιο παντελεήμονα από την νικομήδεια της βιθυνίας που έζησε στα τέλη του 3 ου και στις αρχές του 4 ου αιώνα και ήταν γιατρός. Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν ευβούλη, οι οποίοι του έδωσαν το όνομα παντολέων. Στις 27 ιουλίου γιορτάζεται στις ορθόδοξες εκκλησίες η μνήμη του άγιου παντελεήμονα. 1988 (12η συνεδρίαση) ο ναός του αγίου παντελεήμονος είναι παλαιό καθολικό βυζαντινής μονής της θεσσαλονίκης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

O Agios Pantelehmwn O Megalomartys Kai Iamatikos Home Facebook
O Agios Pantelehmwn O Megalomartys Kai Iamatikos Home Facebook from lookaside.fbsbx.com
Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του σήμερα 27 ιουλίου έκανα το εμβόλιο γιατί ήθελα να περάσω το μήνυμα του κοινού καλού, το ίδιο θα έκανε και η γυναίκα μου λέει ο σύζυγος της γλυκερίας Στις 27 ιουλίου η βουλγάρικη ορθόδοξη εκκλησία, μαζί με τους 7 αγίους, τιμά τον άγιο παντελεήμονα από την νικομήδεια της βιθυνίας που έζησε στα τέλη του 3 ου και στις αρχές του 4 ου αιώνα και ήταν γιατρός. Κατεξοχήν προστάτης των αναπήρων ο άγιος παντελεήμων θεωρείτο γιατρός και μάλιστα ανάργυρος (δεν πληρώνονταν). Ο άγιος μεγαλομάρτυς και ιαματικός παντελεήμων έλαβε το στεφάνι του μαρτυρίου με αποκεφαλισμό, το έτος 304 μ.χ. Πατέρας του ήταν ο ευστόργιος και μητέρα του η ευβούλη. Εκείνοι, επειδή δεν ήθελαν να παρακούσουν τον άγιον, αφού τον κατεφίλησαν, και έδειξαν την αγάπην και την. Προέκυψε λοιπόν η ανάγκη οικοδομήσεως νέου ναού. 1988 (12η συνεδρίαση) ο ναός του αγίου παντελεήμονος είναι παλαιό καθολικό βυζαντινής μονής της θεσσαλονίκης και μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Ο άγιος μεγαλομάρτυς και ιαματικός παντελεήμων καταγόταν από τη νικομήδεια από πατέρα εθνικό και χριστιανή μάνα.

Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν. Posted by saintpanteleimonchania on 1 αυγούστου 2016 in ανακοινώσεις. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Άγιος παντελεήμων ο μεγαλομάρτυς και ιαματικός. Ο άγιος παντελεήμων, είναι ένας από τους πολύ γνωστούς αγίους για τις θαυματουργικές θεραπείες ασθενών, που έπασχαν ακόμη και από ανίατες ασθένειες. Καταγόταν από την νικομήδεια της βιθυνίας, μικράς ασίας (σημ. Εκείνοι, επειδή δεν ήθελαν να παρακούσουν τον άγιον, αφού τον κατεφίλησαν, και έδειξαν την αγάπην και την. Στις 27 ιουλίου η βουλγάρικη ορθόδοξη εκκλησία, μαζί με τους 7 αγίους, τιμά τον άγιο παντελεήμονα από την νικομήδεια της βιθυνίας που έζησε στα τέλη του 3 ου και στις αρχές του 4 ου αιώνα και ήταν γιατρός. Το πρότερό του όνομα ήταν παντολέων και προερχόταν από εύπορη οικογένεια της πόλης. Ο άγιος παντελεήμων γεννήθηκε στην νικομήδεια. Ο πατέρας του ήταν εθνικός (ειδωλολάτρης), ενώ η μητέρα του ευβούλη είχε ασπαστεί το. Η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του σήμερα 27 ιουλίου έκανα το εμβόλιο γιατί ήθελα να περάσω το μήνυμα του κοινού καλού, το ίδιο θα έκανε και η γυναίκα μου λέει ο σύζυγος της γλυκερίας Ο πατέρας του ήταν ειδωλολάτρης και ονομαζόταν ευστόργιος και η μητέρα του ήταν χριστιανή και ονομαζόταν.